Monday, November 12, 2012

ABAQUS ke REVIVING SOUL’s CAMP?


Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakaatuh,.
|Subhanallah| Alhamdulillah|Allahuakbar|

Long time no see.. Fuh.fuh,. memang bersawang + berhabuk dah blog nih tiada update sejak2 Aidiladha hari tu.. final year doh skrg.. busy doing final year project (FYP) lah katekan.. Finite Element Modelling of Head Impact for Human Skull (Ball Impact). Hah, bila PURE mechanical kena belajo pasal BIOmechanical~

Fighting!>.<
owh,ok.. jump to the main topic that I wanna share with all of u…

|Mencipta seni kematian, bukan hanya sehari dua..
Bahagia di syurga, atau terseksa menderita, kita sendiri yang pilih. Kita sendiri yang atur langkah.

Any idea floating on ur mind after read those sentences above?
Dalam keserabutan melaksanakan kerja2 yang bertimbun-timbun sambil melayari internet mencari info2 berkaitan, tersentak mujahidah membaca ayat-ayat di atas.

Don’t u ever notice that sometimes tanpa sedar kita mengeluh apabila diberikan kerja/amanah2 yang berat, TEKANAN yang hebat yang barangkali bisa membuatkan diri rebah dalam larian mujahadah menuju redha Allah.. Ya Rabbi.. Astaghfirullahal a’zim3x..


PRESSURE + HEAT = DIAMONDS


Fikiran mula berputar-putar tatkala memikirkan apa yang cuba disampaikan ayat ini..

|Mencipta seni kematian, bukan hanya sehari dua..

Nahh! Allah sedang memberi peluang mencipta seni kematian. Betungkus lumus melaksanakan sesuatu demi kebahagian & kebaikan ummah, dakwah kepada diri sendiri, keluarga, adik-adik, sahabat sahabiah bahkan masyarakat sekeliling, bukankah itu peluang2 yang Allah beri untuk topup pahala? LETIH.STRESS.TERKILAN.GERAM. itu semua asam garam kehidupan. Mehnah dan tribulasi dalam membentuk diri menjadi muslimah hebat, muslimah KENTAL~!

"Dia memberikan hikmah kepada siapa yang Dia kehendaki. Barang siapa diberi hikmah, sesungguhnya dia telah diberi kebaikan yang banyak. Dan tidak ada yang dapat mengambil pelajaran kecuali orang-orang yang mempunyai akal sihat"
[Surah Al Baqarah ayat 269]

|KEKECEWAAN hari ini adalah KEKUATAN untuk hari esok.

10th November 2012|Jam 9.35pagi… tayar bergolek menuju ke suatu destinasi..

REVIVING SOUL’s CAMP
10th November – 12th November 2012
PERFORM~!

Mujahidah solehah baru pulang dari Lata Jarum, pi tengok2 sat adik2 camping kt sana, Subahanallah. best kot.. Cuma tiada kesempatan untuk join aktiviti atas beberapa sebab tertentu.. insyaAllah di lain masa, berbeza hari.. dengan izin Ilahi..suatu hari nanti.. J

Memang OSEM LAH~!
Sesekali menenangkan jiwa dan fikiran melihat alam sekeliling ciptaan Ilahi. Sungguh. KETENANGAN itu terasa. Syukran lillah..

Alhamdulillah, on the way pulang.. Mujahidah bersama 4 orang adik2 diberi peluang sujud pada Ilahi.. solat berjemaah bersama, maghrib dan jamak taqdim isyak.. Alhamdulillah. Islam itu mudah. Seusai solat,perjalanan pulang ke kampus tercinta diteruskan.. beberapa jam kemudian kami selamat sampai ke destinasi. Segala pengalaman yang di rasa, bisa membuatkan diri menjadi semakin tabah dengan pelbagai rintangan, cabaran mahupun tekanan. Moga Allah redha..

"Hidup manusia bagai tersesat di hutan belukar yang penuh dengan onak dan duri, walau pedih dan bercalar, namun harus direntasi juga untuk kita temui jalan keluarnya"

"...... Dan tiadalah yang mengambil pelajaran dan peringatan melainkan orang-orang yang berfikiran."
[Surah ali Imran ayat 7]

Till then, jumpa lagi di lain masa.

psm.psm.psm.

abaqus.abaqus.abaqus.

Moga Allah permudahkan segalanya..


|Kenangan semasa program KULIM di IIUM Kuantan|

|La Tahzan. Senyum dan cerialah wahai mujahidah..| (^_^)

2 comments:

  1. cik premier PERFORM skali~!^^
    thank a lot utk ajk2 sekalian..
    tp satu je, pemantau nk main gok...

    ReplyDelete